Annukalle jo aiemmin lupailin tätä reseptiä ja sitten pikkujouluissa muillekin, joten tässäpä tulee. Olen muunnellut tämän reseptin naapuriltani saamasta "Kirsin iltapalapiirakka"-reseptistä. Ja nyt nimesin sen "omaksi piirakakseni":)
Eleonoran parsafetapiirakka
pohja:
125g maitorahkaa
125g voita
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
ripaus pippuria ja ruohosipulia
täyte:
1/2 purjo
n.150g parsakaalia
n.125g fetajuustoa
nesteseos:
2,5dl ruokakermaa (Valion kolme juustoa tai kippari, sopivat tosi hyvin)
3 kananmunaa
150g juustoraastetta
ripaus pippuria ja ruohosipulia
Sekoita pohjan aineet yhteen ja pidä jääkaapissa n. 1/2 tuntia. Kuullota pannulla kevyesti purjosuikaleet ja lisää pilkotut parsakaalin kukinnot. Levitä taikina piirakkavuokaan ja lisää purjo ja parsa. Laita päälle fetapalat. Sekoita nesteseoksen aineet ja mausta. Lisää nesteseos piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste ja ruohosipuli. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. (tee tuplana jos haluat koko pellillisen)
Tässä etualalla kuva piirakasta halloweenina:
Kommentit