Annukalle jo aiemmin lupailin tätä reseptiä ja sitten pikkujouluissa muillekin, joten tässäpä tulee. Olen muunnellut tämän reseptin naapuriltani saamasta "Kirsin iltapalapiirakka"-reseptistä. Ja nyt nimesin sen "omaksi piirakakseni":)

 

Eleonoran parsafetapiirakka

 

pohja:

125g maitorahkaa

125g voita

2dl vehnäjauhoja

1/2tl leivinjauhetta

ripaus pippuria ja ruohosipulia

 

täyte:

1/2 purjo

n.150g parsakaalia

n.125g fetajuustoa

 

nesteseos:

2,5dl ruokakermaa (Valion kolme juustoa tai kippari, sopivat tosi hyvin)

3 kananmunaa

150g juustoraastetta

ripaus pippuria ja ruohosipulia

 

Sekoita pohjan aineet yhteen ja pidä jääkaapissa n. 1/2 tuntia. Kuullota pannulla kevyesti purjosuikaleet ja lisää pilkotut parsakaalin kukinnot. Levitä taikina piirakkavuokaan ja lisää purjo ja parsa. Laita päälle fetapalat. Sekoita nesteseoksen aineet ja mausta. Lisää nesteseos piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste ja ruohosipuli. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. (tee tuplana jos haluat koko pellillisen)

 

Tässä etualalla kuva piirakasta halloweenina: